Martin Břenek, Zlínský deník |

Podzimní neúplná část nad očekávání

Slušovičtí fotbaloví mladíci si začali věřit a přejí si pokračovat v kraji.

Jako noc a den. Tak vypadají sezony loňského nováčka fotbalového krajského přeboru. „Zatímco v našem premiérovém ročníku mezi krajskou elitou se náš mladý tým trápil v zakončení, měli i smůlu a zaplatil nováčkovskou daň, v nové sezoně je to zcela jiné. Hodně nám pomohlo vítězství hned na úvod. Najednou mladíkům narostla křídla, začali si věřit a podávali velmi dobré výkony,“ chválí své svěřence trenér Slušovic Jan Veřeřa.

O to více jej bolí, jak tato sezona probíhá. „Rozhodně nemáme postupové ambice, ale chtěli jsme si ji užít. Hlavně mladí musejí poznat, že mají na to hrát krajský přebor kvalitně. Slušovicím tato úroveň s vlastními odchovanci sluší,“ potvrdil 49letý lodivod.

S týmem začal přípravu již na konci roku, kdy se ještě dalo trénovat ve skupinách.

„Dokud to šlo, scházeli jsme se ve skupinách a makali. Po novém roce jsme věřili v rychlé rozvolnění, ale místo toho jsme do přípravy opět šlápli až v minulých týdnech. V rámci opatření se scházíme ve dvojicích, dvakrát týdně chodíme běhat do přírody, občas si i kopneme do balonu. Mimo to mají kluci v mobilech aplikace a minimálně další jednotku, třeba i na běžkách, musí absolvovat individuálně. Zatím se kluci snaží, improvizují, všichni trénují,“ těší Večeřu.I proto vedení klubu neplánuje pro druhou fázi sezony žádné změny v kádru.

„Snad nám dá vedení soutěže alespoň tři čtyři týdny na restart, společné sehrání. V opačném případě by to bylo o zdraví. Moc si přeje, aby se na přelomu března a dubna opět začalo hrát. Již nyní je ale jasné, že první naplánovaný zápas začátkem příštího měsíce se Štítnou nesehrajeme. Snad se brzy dočkáme,“ dodal s nadějí Jan Večeřa.

Aktuální články

SLUŠOVICE - MORKOVICE 3:3 (0:3)

Michal Klimt, vedoucí týmu Slušovic: „Musíme se odrazit od druhého poločasu, taková hra by nás měla posunout výš. Po prvním...

Holešov B - FCS B

David Gajdůšek, trenér Slušovic: „Už je to jak přes kopírák, pořád je to stejné – do zápasů vstupujeme dobře, vypracujeme si...

Holešov "B" - FCS "B"

Na druhé místo se po bitvě rezerv vrátil Holešov, který si poradil se Slušovicemi

Děkujeme za podporu